Prospectie voor #andereschoenen wandeling FEESTZIN

Prospectie voor #andereschoenen wandeling FEESTZIN
FEESTZIN?! – Wat houdt dat in?
Abdij van Park, maandagochtend 20 november ’23, vanuit de Tivolistraat

Mijn laatste #andereschoenen wandelworkshop van het jaar verenigt drie essentiële kenmerken van de winter- en feestmaand december:

FEESTZIN straalt een hoopgevende positieve sfeer uit, heeft aandacht voor warme medemenselijkheid en maakt ruimte voor verstilling.

Dat mag je verwachten

De #andereschoenen wandelworkshop op zondagnamiddag 10 december en zaterdagnamiddag 16 december is een gestructureerd en zorgvuldig voorbereid wandelevent met diepgang, doorspekt met passende poëzie.

Mijn literaire selectie houd ik tot FEESTZIN stil, mijn gekozen parcours en zijn belangrijkste highlights deel ik wel graag op voorhand met je.

Daarom dit kleine tussentijdse blogberichtje, om je alvast een eerste impressie te geven…

We starten met een verbindend kennismakingsmoment in Medina Leuven in de Blijde Inkomststraat 31a.

Van daaruit gaan we in dialoog met elkaar en met de omgeving die we, in een stukje groene rand van Leuven, bewandelen om beter te leren kennen en waarderen.

Muurschildering ter ere van de lokale verzetsheldin Hortense Daman in de Bierbeekstraat.

We houden halt bij deze mooie graffiti en na dit eerste reflectief luistermoment begeven we ons naar Abdij van Park, sinds eeuwen een oord van stilte, muziek en bezinning.

Ook hier nemen we rustig onze tijd en laten we de mystieke sfeer, die aan deze 900 jaar oude plek kleeft, op verschillende manieren tot ons doordringen.

Vervolgens wandelen we naar een andere historische plek in de buurt, de stadsbegraafplaats van Leuven, een groene openbare koesterplek in de stad.

  1. Stilteplek ↩︎
  2. Klankkunstwerk ↩︎
  3. De Vliegenaar ↩︎

De dagen in december zijn kort, stillaan zal het duister worden. Hoog tijd om via de Schreursvest terug stadwaarts, terug naar onze warme stek Medina, te keren.

Een namiddag in de koude buitenlucht – de wandeling is ca. 7 km lang – en vele ervaringen en impressies rijker, sluiten we de dag daar samen in stijl af, met een lijf- en hartverwarmende Marokkaanse theeceremonie.

Wil je graag participeren ? Zeker, dat kan nog !

Het volledige programma en inschrijvingsformulier vind je in de kalender en achter deze knoppen:

4 reacties

Beste Christine,
Dit was zondag een andere manier van feesten, stil en simpel, maar de organisatie stak (weer) heel fijn in mekaar. Met #andereschoenen op ontdekking en afsluiten met een Marokkaanse theeceremonie was heel tof. We zijn dan ook lekker lang blijven plakken. Wel bedankt!

Dank je, Jo. Het plezier is wederzijds, ook ik heb genoten van jullie fijne aanwezigheid. Altijd leuk als nieuwe ideeën zo in de smaak vallen. Ik blijf zoeken naar originele concepten.

Het was (alweer!) een heel fijne editie. Een mooie en afwisselende wandeling met een boeiend en interessant einde. Ik heb heel wat bijgeleerd over thee, thee schenken en drinken en het leven… 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *