Nieuw: individueel en persoonlijk wandelaanbod

Nieuw: individueel en persoonlijk wandelaanbod

Moviganta diversifieert en breidt haar aanbod uit.

Voortaan bied ik ook individuele en gepersonaliseerde wandelgesprekken op #andereschoenen aan.

Een wandelcoaching vertrekt vanuit je individuele behoeften en mogelijkheden en is per definitie maatwerk.

Om je een idee te geven van de veelvuldige toepassingen en voordelen van wandelgesprekken op #andereschoenen som ik de belangrijkste kenmerken van een wandelcoaching bij Moviganta even voor je op:

Tijdens ons wandelgesprek zijn we elkaars partner.

Ik stem mijn tempo en ritme af op dat van jou. Dat lijkt misschien niet zo belangrijk, toch betekent dit veel.  Het feit dat we gelijke tred houden maakt ons namelijk tot gelijkwaardige partners: jij vertelt en ik luister.

Je beweegt met je voeten, maar ook vanuit je voeten.

Als je gedachten en gevoelens in je hoofd vastzitten dan halen je voeten je als eerste weer uit het slop. Al stappend breng je namelijk ook je geest in beweging. Te voet ontdek je nieuwe perspectieven en kom je tot nieuwe inzichten. Het lukt weer om met heldere blik te kijken naar alle opties die zich stap voor stap aandienen. Je maakt doelgerichte en betekenisvolle keuzes, waarnaar je dan ook bewust kan handelen.

Je beweegt vrij. Wandelgesprekken zijn waardevolle ‘ont-moetingen’.

Wandelen maakt nieuwsgierig. Te voet trekt de natuur je volle aandacht. Je bent onthecht en je leeft in het moment. Omdat je minder stress en minder zorgen ervaart ben je ontvankelijk voor nieuwe waarnemingen. Dat geldt natuurlijk ook voor mij, je wandelpartner. Ook ik heb buiten, in de natuur, alle ruimte om aandachtig bij je verhaal te blijven en met veel belangstelling naar je belevingen te luisteren.

Samen wandelen in de natuur schept een veilige vertrouwensband en zet haast moeiteloos aan tot reflectie.

Door de gelijke tred van onze gezamenlijke beweging voel ik je beter aan. Ik ben betrokken en kan inspirerende natuurelementen, die toevallig ons pad kruisen, actief inzetten tijdens ons gesprek. Een tweegesprek op voeten behoedt voor snelle, eenzijdige keuzes of oplossingen. Dat komt omdat je zintuigen in de natuur meer geprikkeld worden. Je hebt meer lichamelijke ervaringen, terwijl je gedachten minder prominent aanwezig zijn. Daardoor neem je gemakkelijker afscheid van je dagelijkse beslommeringen en patronen. Dat geeft je wederom rust en ruimte in je hoofd, waardoor je je beter concentreert en creatiever denkt. Ineens valt het je gemakkelijker, om een thema vanuit verschillende perspectieven te bekijken, om out of the box antwoorden voor moeilijke vragen te bedenken en deze opties stap voor stap te exploreren en uit te werken.  

Zo kom je gaandeweg tot nieuwe inzichten én acties – doelgericht en betekenisvol.

Interesse? Neem hier contact op met mij.

Of volg Moviganta via een van onderstaande links:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *