#andereschoenen_07

#andereschoenen_07
© Lea Winkeler

Wat maakt van een wandeling op #andereschoenen een wandelgesprek dat er toe doet? Een waardevol en lonend moment?

Een collega, waarmee ik na lange tijd nog eens had afgesproken om samen te wandelen en te praten, verwoorde het zo:

wat ik echt goed vind aan het verhaal van Moviganta is ‘het samen zoeken naar een tempo en ritme dat bij iedereen past’”.

Wat een mooi compliment en scherp opgemerkt!

In iemand anders schoenen staan, op elkaar afstemmen en gelijke tred houden schept inderdaad veiligheid, vertrouwen en verbinding. Wie elkaars tempo en ritme aanvoelt ontmoet elkaar in gelijkwaardigheid. Je staat dan open voor wat de ander op dat moment waarneemt, voelt en nodig heeft; je deelt waarnemingen, belevingen en behoeftes.

Als ik met je wandel schept dat een band, waardoor ik aandachtiger luister naar wat je zegt. Alleen al door de gelijktijdige cadans van onze beweging voel ik je dan beter aan. Ik maak mijn hoofd en gedachten vrij voor jou en geef ruimte aan wat je me vertelt.

Samen wandelen in de natuur zet haast moeiteloos aan tot reflectie. Het behoedt voor snelle, vooringenomen antwoorden of eenzijdige oplossingen, maar helpt om een verhaal vanuit verschillende perspectieven te bekijken, om nieuwsgierig vragen te stellen en stap voor stap alle mogelijke opties te exploreren.

Zo kom je gaandeweg tot nieuwe inzichten en acties – doelgericht en betekenisvol.

Voel je je aangesproken door mijn concept #andereschoenen? Lees dan zeker ook mijn aanbod en neem contact op met mij.

In oktober verwelkom ik je graag op één van mijn #andereschoenen wandeldagen.

Je Moviganta WandelMentor!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *