#andereschoenen_02

#andereschoenen_02

Met #andereschoenen nodig ik je uit, regelmatig eens van perspectief te wisselen, om met heldere blik te kijken naar verandering en openhartig te kiezen voor menselijke transitie.

“Nieuwsgierigheid is een teer plantje, dat niet alleen aandacht, maar vooral vrijheid nodig heeft.”

Dit citaat van Albert Einstein toont aan dat vertrouwen en autonomie essentieel zijn om te groeien. Tegelijk triggert deze zin ons vergezicht en doorzicht. Het is een uitnodiging om afstand te nemen en onbevangen verder te kijken dan het hier en nu.

Trek je nieuwsgierige wandelschoenen aan en begeef je op weg naar jouw stip op de horizon.

Misschien hoop je, je doel snel in rechte lijn te bereiken. Al gauw zal je merken, dat je zo niet tot bij je doel geraakt. Een schijnbaar korte, snelle lijn bedriegt. Je moet voorbereid zijn op onverwachte hindernissen. Je zal keuzes moeten maken en zijsprongen nemen…

Maar dat alleen zal niet volstaan.

Onderweg zal je de stip geregeld uit het oog verliezen.

Wil je ‘m niet definitief kwijt geraken, moet je je regelmatig oriënteren.

Mogelijk blijkt na verloop van tijd, dat jouw stip niet (meer) haalbaar of wenselijk is. Hou er rekening mee dat je eventueel moet heroriënteren om je doel bij te stellen.

In beide gevallen heb je vergezicht en doorzicht nodig.

Van tijd tot tijd reflecteren en overleggen, over je afgelegde traject en de nog te volgen koers, is essentieel om het overzicht te bewaren en bewuste keuzes te maken.

Keuzes, die je alsmaar dichter bij je stip aan de horizon zullen brengen.

Ook het bedrijfsleven heeft nood aan dit menselijk perspectief.

Enkel met een cultuur gebouwd op vertrouwen en autonomie en met aandacht voor transparantie en interactieve creativiteit krijg je authentieke, betekenisvolle transitie.

Geef medewerkers alle ruimte die zij verdienen om oprecht geïnteresseerd en betrokken mee te bewegen, op weg naar die stip aan de horizon. Het loont.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *