#andereschoenen_06

#andereschoenen_06

Welzijn op het werk. Belangrijker dan ooit! Daarvan ben ik doordrongen. Als Moviganta WandelMentor ondersteun en begeleid ik je daarom op weg naar meer werkgeluk. Tevreden teams werken gemotiveerder, beter en creatiever.

Kijk ik vandaag naar onze arbeidsmarkt, dan zie ik dat het geldende HR-beleid hoe langer hoe meer barsten vertoont en vastloopt.

Personeelsuitval door snelle uitstroom van mensen en een toenemend, langdurig ziekteverzuim zijn zorgwekkende symptomen van de limieten waartegen bedrijven, organisaties en overheidsdiensten nu aanlopen.

Een beleid dat het menselijke vermogen zoals enerzijds kennis, kunde en ervaring (de hard skills) en anderzijds belastbaarheid, energie en inzet (de soft skills) gedurig uitput en vervangt, is geen toekomstbestendig systeem omdat het steeds moeilijker wordt om telkens weer opnieuw de juiste mensen aan te trekken om verliezen op te vangen. We hebben het kantelpunt bereikt waarop die schijnbaar gemakkelijke en efficiënte eenrichtingsweg een doodlopende straat wordt en het grote personeelsverloop tot verlies van menselijke waarde en dus ook tot productiviteits- en zelfs innovatieverlies leidt.

Mijn stip op de horizon is daarom transitie naar een duurzame omgang met mensen, die zowel het behoud van menselijke waarde als een aantrekkelijke werkomgeving waarborgt.

Moviganta brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Aandacht voor de persoonlijke fysieke en mentale conditie laat de soft skills weer groeien en dat loont!

https://moviganta.be/aanbod-voor-bedrijven/

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *