#andereschoenen_01

#andereschoenen_01

#andereschoenen nodigt je uit om eens wat vaker nieuwsgierig op pad te gaan op zoek naar andere, nieuwe perspectieven.

Met mijn kleine, beschouwelijke aantekeningen inspireer ik je graag tot wat ik verwandelen noem. Een vergeten woord, maar toch zeer betekenisvol. In verwandelen zit nl. zowel ‘zich bewegen’ of ‘je tijd met wandelen doorbrengen’ in, alsook ‘anders maken’ of ‘veranderen’.

Want daar draait het in onze dolgedraaide en gespannen tijd uiteindelijk om: veranderen.

Neem nu de druk van onze uitpuilende agenda’s. We hebben nood aan verademing, rustiger en bewuster leven en werken… Toch laten wij ons dicteren door dwingende deadlines.

Waarom laten wij ons opslokken door de waan van de dag en zitten wij gevangen in een dwingende stroom van activiteiten? We klagen, dat wij ‘geleefd worden’ en niet meer toekomen aan zaken die ‘er echt toe doen’. We wéten hoe belangrijk zingeving is voor het lichamelijke, geestelijke en sociale welbevinden én voor het werkgeluk en toch wagen wij ons niet aan die gewilde shift… Waarom?

Op zoek naar snel resultaat zijn wij voortdurend druk in actie. Paradoxaal genoeg leidt die krampachtige fixatie op efficiëntie uiteindelijk tot stagnatie en stilstand in plaats van de beoogde verandering of groei.

Ongetwijfeld ligt onze tunnelvisie op tijdsbeleving aan de grondslag hiervan.

Wij kijken naar tijd in termen van efficiëntie, productiviteit en actie. Tijd nemen voor beraad wordt beschouwd als inefficiënt en onproductief niets doen…

Jammer, want ook (vooral!) reflectie verdient belangstelling.

In de dagelijkse drukte verliezen wij het overzicht. Omdat wij nauwelijks nog aandacht hebben voor doorzicht en uitweiding zien wij niet meer helder en lopen wij vroeg of laat vast…

Zonder reflectie is er geen sprake van werkelijke vooruitgang.

Laten wij het momentum grijpen om tijd te nemen.

Tijd nemen om naast louter efficiënte ook betekenisvolle tijd te creëren. Het loont 🙂

1 reactie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *